|
| poezi te dhimbshme | |
| | Autori | Mesazh |
---|
blerta
Numri i postimeve : 35 Registration date : 18/12/2007
| Titulli: poezi te dhimbshme Fri Feb 15, 2008 7:20 pm | |
| Perse o Zot?
Perse o Zot jetime me le? Cfare mekatesh kam bere? Qe pa njerez ne kete bote me le? A nuk te erdhi gjynah o i madhi Zot per nje foshnje te pafajshme vetem ne kete bote te mallkuar? Perse o Zot sme ndihmove? Perse jeten ti ma shkatarove? Tek ty kam humbur cdo besim Se ti ma vrave shpirtin tim. Nenen ti ma more E jeten time e turbullove E dije qe pa te une sdo te kisha jete Por ti nuk pyete, me le vetem ne kete bote te mjere. Gjithe jeta me vajti duke vuajtur Perse jeten time kaq te mjere e paske shkrujatur? Perse nuk ke pak meshure o i madhi Zot? Pse valle se kupton se ne kete bote une jam e kote? | |
| | | blerta
Numri i postimeve : 35 Registration date : 18/12/2007
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Fri Feb 15, 2008 7:23 pm | |
| Fėmijėria e humbur
Ti linde nga dy prindėr, qė bashkė kurrė si ke parė, sa shumė qė tė munguan, nė fėmijėrinė e vrarė, jo pėrkėdhelje s'njohe, se ndjeve kurrė ngrohtėsinė, nė qoshe vetėm rrije, mendoje lumturine...
Shikoje moshatarėt me prindėrit tė rrethuar, dhe ti gjithmonė e vetme,e strukur,e lėnduar, si ta doje tė ishe, jo kaq e dėshpėruar, njė mrekulli kėrkoje, pėr shpirtin e munduar...
Dhe luteshe ti e vetme, dikush tė tė dėgjonte, njė shishe nė det hodhe, askush nuk e shikonte, nga dallgėt seē u mor, nė thellėsi e futėn, njė letėr me lot shkruar, rrymat diku e zhdukėn..
Dhe vitet po kalonin, po lotėt s'po shteronin, mungesėn shumė e ndjeje, me ty ėngjėjt lotonin, ata i kishe shokė, me ta ndaje hidhėrimin njė botė imagjinare..asaj ja dhe besimin...
Dhe ėngjėjt tė mėsuan, se jeta tė ish dhėnė, aty duhej luftuar, nė tokė pėr tė mos rėnė, me forcėn tė pajisėn, dhe krahėt ty ti dhanė, "vazhdo tė ecėsh para, gjithmonė do na kesh pranė"!
E vetme more rrugėt, ku shkoje as vetė s'dije, me jetėn do luftoje, dhe fatin ti do gjeje, shpresa tė shoqėronte, si hije pas gjithmonė, jo s'kishe mė ti frikė, pėr lumturinė s'ish vonė..
Natyrėn shumė e doje, dhe sytė po tė shkėlqenin, me hėnėn bisedoje, dhe yjet t'u rrėfenin, nga dielli lart shikoje, dhe rrezet ty tė ngrohnin, dhe ėngjėjt prapė me ty, vazhdonin bisedonin...
Papritur e kuptove, sa shumė qė ishe rritur, sa shpejt vitet kaluan, nuk ishe mė e mitur, po prapė sa do tė doje tė thoje fjalėn "nėnė", te dy seē tė mungonin, dėshira s'tė kish lėnė..
Dėshira pėr ti parė, dėshira pėr ti puthur, jo s'munde ti urreje dhe zotit i je lutur, i'u lute qė ti njihje, i'u lute qė ti falte, me zemėr i kėrkoje, asgjė nuk mund tė ndalte...
Larg vendit tėnd ti ike, kurbetin ti e njohe, vazhdoje drejt njė rrugė, ku veten do e zgjoje, njerėzit tė vlerėsuan dhe shumė tė pėrkrahėn dhe prapė ėngjėjt tė flisnin,jo kurrė ata s'u ndalėn...
Kurbeti ty tė rriti, sa shumė gjėra mėsove, njė ditė njė letėr erdhi, dhe befas prapė lotove, "tė lutem bija ime,tė lutem tė mė falėsh, mė jep ti sot njė ēast dhe ndjenjat mos mi ndalėsh,
jo kurrė s'tė kam harruar, fajtor pėr ty kam qėnė, mė ler qė tė tė dua, sa shumė kam pėr tė thėnė, mė ler qė tė tė prek, mė ler qė tė tė shoh, tė lutem mos gjyko, sa dua tė tė njoh"...
Dhe letrėn fort shtrėngove dhe zemra fluturoi, njė ēast harrove dhimbjet qė jeta tė shkaktoi, i fale qė tė dy, sa shumė kishin munguar, mos vallė po tė mos vuajmė, nuk dalim tė fituar?!.
Dhe befas ti e njohe, atė qė quhej "at", sa tepėr e shtrėngove, sa tepėr atė natė, sa shumė qė kish ndryshuar, sa shumė e kishe dashur, pėrditė edhe mė tepėr, nė zemrėn fort tė plasur!
Dhe jeta s'tė la kohė, gėzimin tė shijoje, njė ditė vdekja ta mori, dhe s'munde ta shikoje, dhe shpirti prapė u vra, sėrish u pėrvėlua, sa doje tė ish afer...ti thoje-"sa tė dua"!
E humbe,u trishtove dhe ėndrrat seē t'u zhdukėn, nė thellėsinė e dhimbjes ato njė ditė u futėn, dhe pėrsėri u struke, thėrrisje lumturinė, atė qė ty tė mori, shpresat dhe fėmijėrinė...
Dhe pėrsėri u ngrite dhe pėrsėri luftove, e doje ti pasionin, dashurinė ti doje, e doje njerėzimin, doje gjithēka tė bukur, se doje mė trishtimin, pėr jetėn ishe lutur...
Kur zemrėn tėnde shoh, me mijėra drita dalin.. "Akoma ke tė japėsh, akoma do tė falin, mos ul ti kokėn sot, tė lutem fshiji sytė, e fortė gjithmonė qėndro, mendo qė je e dytė.
Kur zemrėn tėnde shoh,ylberin e vėshtroj, sa herė ndeshem me tė,mėrzitjen e largoj, kur zemrėn tėnde has, dhe shoh sa tepėr vuaj, ul kokėn dhe largohem..skur tė jem e huaj.
Kur ti fillon mė flet,mė dalin trėndafilat, kur ti mė reciton, pėr vete bėn bilbilat, kur sytė e tu i ndjej,shkėlqimi mė mahnit kur lehtė tė vėshtroj vetevetja mė habit,
jo vetėm ti nuk je, dikush nga lart shikon, ėngjėlli yt ėshtė bėrė dhe dhimbjen ta largon, jo s'mund tė jetė i vdekur, se zemrėn ty ta dha, diēka qe ka shume vlere, ai pėr ty e la"!
Shikimin ti mė hodhe, dhe dorėn mė shtrėngove, "tė lutem shiko pak- dhe befas mė lėshove-, je zėri qė mė flet, je zėri im i fshehtė, je forca qė kam brenda dhe kur s'e kam tė lehtė".
Dhe njėsh me ty u bėra, siē kisha qenė gjithmonė, me ty vazhdoj unė ecjen, jo s'mund tė jetė vonė, pasioni, dashuria, ndjenja..sot po mungojnė, e di qė do ti gjejmė, nuk mundemi ti harrojmė..
Krenare jam pėr ty, ashtu siē je pėr mua, me ty unė linda mike, shumė fort sot une tė dua, nuk ka jetė pa disfata, nuk ka jetė tė dhuruar, tė gjithė po luftojmė, ē'do ditė pėr tė fituar..
Tė gjithė tė fortė tė jemi, jo dhimbja s'na rrėzon, vėrtetė na lagėn syte, vėrtetė zemra loton, vėrtetė ne vuajmė jetėn, vėrtetė ka padrejtėsi, po vetėm njė jetė kemi, s'ia vlen tė rrimė nė zi!
Ia vlen qė ta shijojmė, jo ndjenjat mos harrojmė, vėrtetė shenjė e kaluara, vėrtetė do ta mendojmė, po jo tė na pengojė qė dritėn tė shikojmė, po jo tė na pengojė me ėngjėjt tė vallzojmė..
Tė tashmen tė shikojmė, frikėn ne ta ndalim, tė duam njerėzimin, gabimet ne ti falim, gjykimet nuk kanė vlerė as vend nė zemrat tona, tė ardhmen tė mendojmė, kjo botė ėshtė e jona!
-------------------------------------------------------------------------------- | |
| | | ARli Administrator
Numri i postimeve : 64 Age : 39 Location : albania Registration date : 17/12/2007
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Thu Feb 28, 2008 8:46 pm | |
| Po te me kujtosh mua Dil e shiko Henen Po te me endrrosh mua Ndiz nje Cigare Po te me Duash mua Falma nje Dashuri Po te me tradhtosh mua
Hapma varrin ti!!!!!!!!!! | |
| | | ARli Administrator
Numri i postimeve : 64 Age : 39 Location : albania Registration date : 17/12/2007
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Thu Feb 28, 2008 8:46 pm | |
| S'ja dal dot te mos mendoj perty, s'ja dal dot te mos i kujtoj ata sy, per ty mendoj gjithmon, qe kur hap syte ne mengjes dhe deri naten vone! Fjalet e tua zemren ma mbushin plot, sa qe gjumi sme ze nga emocioni s'ja dal dot! Kujtoj me mall fytyren tende te embel, pres me padurim te jem pran teje zemer! Dashuria per ty me ka ber tjeter njeri, ke ndryshuar cdo gje tek une, | |
| | | ARli Administrator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Thu Feb 28, 2008 8:47 pm | |
| NESE DO TE NDAHEMI!!! Ne qoftese ne do te ndahemi Ne dasmen tende do te vij patjeter, por jo si dasmor por si plage e vjeter, Do te ulem e vetmuar ne nje tavoline, dhe per fatin tim do te ngre dolline, Dhe e pa ftuar ne dasmen tende do te vij, e strukur e lodhur si nje zog pa fole do te rri, E me lotet e mi do te pi e do te dehem, Do ta bej per ty e jo se do te defrehe Ne qofte se pa dashuri do
Ne qofte se pa dashuri do me shohesh, mos mu afro nuk dua te me njohesh Do ta kuptosh ne heshtje kete urim, e une do te qaj prape, por per fatin tim E ne qoftese e bukur do te te dukem perseri, mos ma thuaj nuk dua ta dij Tani te pakten ke pakez meshir, po te lutem femise se pare veja emrin dashurise se vrare!!! Te dua por edhe dua te te harroj, sepse me ke lenduar shum | |
| | | ARli Administrator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Thu Feb 28, 2008 8:49 pm | |
| Perendia krijoi njeriun njeriu te krijoi ty, ti linde per mua un vdes per ty Sa yje ka ne qiell ti smund ti numerosh sa te dua un ti smund ta imagjinosh | |
| | | ARli Administrator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Thu Feb 28, 2008 8:49 pm | |
| Sa te veshtira jane ditet kur syri loton kur zemra nuk e ka afer ate qe e dashuron si nena ne lindje si dielli ne perendim thura keto vargje | |
| | | ARli Administrator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Thu Feb 28, 2008 8:51 pm | |
| Sa kohe larg teje do te jem mall ne zemer do te kem, nese me sheh me lot ne sy dije se un po vuaj shum per ty! per ty o shpirti im | |
| | | eda Moderator
Numri i postimeve : 125 Location : diku midis fantazis dhe realitetit Registration date : 21/03/2008
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Fri Mar 21, 2008 4:59 am | |
| Nuk eshte se mendimet me jane mbyllur. Nuk eshte se nuk dua te shoh drite perseri . Eshte thjesht, me mungon kjo , Kjo qe adhuroj! me mungon ti !
Nuk eshte se femijet, nuk me pelqejne, por vdes morali ,para syve te mi, edhe iluzionet e mia vdesin, perpara trishtimit! me mungon ti !
Nuk eshte se kam harruar qe per burrat , te mos tregosh qe dashuron quhet trimeri . Nuk eshte asnje nga keto por, nuk me pergjigjesh , kur te therras !me mungon ti! | |
| | | eda Moderator
Numri i postimeve : 125 Location : diku midis fantazis dhe realitetit Registration date : 21/03/2008
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Fri Mar 21, 2008 5:00 am | |
| ...nga dashuria qe kam per ty, me koke ne diell fjeta gjate, dhe s'u pendova qe te desha. nder mend e kam te te dua prape! | |
| | | eda Moderator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Fri Mar 21, 2008 5:02 am | |
| Ne mengjes kur te zgjohesh dhe diellin e sapo lindur te shikosh, ne rrezet e tij nje mesazh do te lexosh miremengjes e dashur,pac nje dite te mbare ti duke qeshur...ndersa une duke qare... | |
| | | eda Moderator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Fri Mar 21, 2008 5:03 am | |
| Ti s'me do? s'te dhimsem sado pakez? Nuk ta mbushkam syrin apo si? prapseprap ti ndizesh e merr flake tek shtrengohesh supeve te mi
Mike, epsh e tera, lajka s'dua As i vrazhdet nuk te sillem dot Veē me thuaj :sa keshtu si mua puthur e shtrenguar ke gjer sot?
Une e di, te gjithe hije u bene Dhe s'ta shuan zjarrin pa mbarim Preher pa ulur ti s'ke lene Si po rri tani ne preherin tim
Ne se keto caste ndonje tjeter Sjell ndermend ti, syckat kur pulit Mos pande se po merzitem teper Tjeter kend dhe une kam ne shpirt
S'eshte fat kjo lidhje mendjelehte po nje flake casti vec, ta dish Si te njoha rastesishte i qete "Mirembetesh " do te them serish
Edhe ti do marresh udhen tende Do besh pluhur ditet plot merzi Vecse mos lakmo ti marresh mendjen Kujt s'ka njohur puthje e dashuri
krahe per krah me ndonje tjeter djale Udhes kur te shkosh ti , ku ta dish? Mbase dhe une do kem dale Per shetitje, e shihemi serish
Ti me fort pas tjetrit do te ngjitesh Dhe me kryet ulur ftotesishte "Mirembrema " do me pershperitesh Kurse une "mirembrema, Miss"
Dhe asgje nuk do me trubulloje S'do me dridhet shpirti per asgje Kush ka dashur s'mund te dashuroje Kush u dogj nje here, s'digjet me | |
| | | eda Moderator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Fri Mar 21, 2008 5:06 am | |
| Te thashe nje here ne mbremje te vish I dashur nuk erdhe ke faj ta dish E vetmuar aty gjithe naten po prisja Ne fytyr e qeshur ne zemer po vdis | |
| | | eda Moderator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Fri Mar 21, 2008 5:08 am | |
| Per ty mik i vjeter
Kaluan vitet ngadale ky malli ah po me verbon mes ecjesh ende te ndjej TY mes zerash zerin tend degjoj
AH me kumbon nje fjale e vjeter nje dore mbi sup e perqafuar nje thenie kaq e fresket sot ah miku im s'te kam harruar
Ti endesh sot midis kujtimesh ke vendin tend ne nje ditar me mallin tend un sot po shkruaj me lot ne sy te them me fal
Ah sa vite do kalojne perhere tek un do ngelesh TI per ndjenjen qe s'ta shpreha dot do te kujtoj me nostalgji. | |
| | | eda Moderator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Fri Mar 21, 2008 5:09 am | |
| Nga kaq larg me ankth udhėtoj. Me orė tė tėra pėrmbi re... Oh!...Kjo orė qė tė arrij, E di mė pret dhe je atje.
E ēdo tė bėjmė ēastin e parė Kur tė shikoj unė sytė e tu. Do tė pėrpij me mallė dhe lotė Do tė gėnjej: kam qenė kėtu!
Mė pas do ndjejmė qė jemi pranė Do fillojmė tė themi plot. Do dalim udhėve tė kėndojmė Do shuajmė orėt kotė mė kotė.
E shohim prapė rindarjen tonė Qė pas ca orėsh po na pret. ...Po le mė mirė aty t'i themi, Se tani poshtė kam vėnė retė. | |
| | | eda Moderator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Fri Mar 21, 2008 5:10 am | |
| Mall
Eshte mesi i nates yjet kane dale permbi tastier hutuar rri mundohet mallin ta largoj mundohem heshtjen ta perpij
vall ku do jesh keto caste ti dua patjeter te perqafoj dua te shof ne syte e tu dua te ndjej qe jetoj
me prek ne sy, ne buze, ne floke me prek ngadale, por mos me zgjo me fol ne vesh, ato qe ndjen te lutem fol, vetem fol
dua te ndjej, se te kam prane dua te prek, kam mall per ty me ler te puth, edhe pse larg na la kjo jete ne te dy
mos ik ti kurre nga endrra ime aty qendro me ledhato sado larg teje un do jem te lutem kurre mos me harro
ja dhe tani, e njejta enderr te shof cdo nate me lot ne sy por ti se di,,ste kam treguar sa mall qe kam un per ty | |
| | | eda Moderator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Fri Mar 21, 2008 5:11 am | |
| Une jam i burgosuri yt Rroj me prangat qe ti me ke vene Po cudi as qelia sme mbyt Dhe sme mbyt as dritarja e zene Kur ti prangat mi hodhe ne mish Une i putha duart e tua Eshte rast i pashembullt ta dish Qe xhelatin ta puth e ta dua Ky burgim sa do te zgjase se di I perjetshem do te kisha deshire Po ti eja me shpesh ne qeli Te burgosurit tend i vjen mire | |
| | | eda Moderator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Wed Apr 02, 2008 1:43 am | |
| do te behem zog
e ti s' do te me njohesh
do te vi ne dasem
kur ti te martohesh
do ti bi daulles
per lumturine tuaj
kurse une e mjera vetem,
vuaj dhe vuaj | |
| | | eda Moderator
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme Wed Apr 02, 2008 1:43 am | |
| Lumturin qe patem ende e kujtoj kthehu prape te lutem se smund te te harroj isha e lumtur ne pėrqafimet tua nuk mund te te harroj ,se akoma te dua i kujtoj ēastet e jetes sone , kthehu prape te lutem kthehu sa s'ėshte vonė. | |
| | | Sponsored content
| Titulli: Re: poezi te dhimbshme | |
| |
| | | | poezi te dhimbshme | |
|
| Drejtat e ktij Forumit: | Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
| |
| |
| |